Sivut

Juttuja Seminaarin koululta ja oikeastaan mistä vain

Aloitin tämän blogin kirjoittamisen aikoinaan jo Ojoisten koululla ja jatkoin Seminaarilla. Blogi on ollut pitkään telakalla, kunnes huhtikuussa 2014 into kirjoittamiseen syttyi jälleen. Wanhat jutut löydät sivustolta, uusiakin rupeaa nyt tulemaan.
Seminaarin koulun luomisen yhteydessä kirjoittamani informatiiviset sivut olen poistanut.


Kirjoitan pääasiassa kouluelämään liittyvistä monenlaisista asioista, mutta muutkin asiat kiinnostavat.

Hienoa, jos olet kiinnostunut vierailemaan sivuillani. Palautetta otan mielelläni vastaan sähköpostiini pasi.rangell@hameenlinna.fi

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Koulu alkoi, jee!

Ensimmäinen koulupäivä on ohi. Pitkän hellejakson jälkeen Esteri muisti meitä avokätisesti oppilaiden odotellessa ulkona kellon soittoa. Olimme sopineet, että eka- ja tokaluokkalaiset jäävät ulos, jossa aloitusseremoniana olisi tokaluokkalaisten kunniakuja ja tunnelmaa entisestään nostava laulu ekaluokkalaisten kunniaksi. Sateesta huolimatta näin myös tehtiin ja koulu pääsi kunniakkaasti alkamaan.
Mahtava kesäloma oli takana päin. Loma oli erittäin mukava; Heidin kanssa käytiin ison veden takana moikkaamassa siskoani ja hänen perhettään. Mukavan reissun jälkeen alkoi kesäloman viimeinen, ei niin mukava viikko; olin myynyt taloni ja edessä oli pakkaamista, tavaroiden kantamista, pakkaamista, tavaroiden kantamista... koko viikon. Nyt asumme väliaikaisessa asunnossa odottaen uutta muuttoa ostamaamme taloon.

Töihin tulin siis heinäkuun lopulla. Kesäkuun alussa olin saanut työjärjestykset tehtyä varsin pitkän mutta uuvuttavan jakson jälkeen. Untis-työjärjestysohjelma piti opetella samalla kuin laadin sen avulla opettajille työjärjestyksiä. Hermot melkein menivät... mutta valmista tuli.
Elokuun ensimmäinen viikko meni valmistautumisessa henkilökunnan suunnittelupäivään. Lisämausteen toi käsky valmistautua samaan aikaan lomauttamisiin. Meidät tultaisiin lomauttamaan syksyllä 14 vrk:n ajaksi... En halua vielä edes ajatella sen seurauksia, mikäli todella joudumme lomauttamiset toteuttamaan. Päätös saadaan vasta 24.8. Lomautussuunnitelma tulisi olla valmiina viimeistään ke 13.8. Uutiset oli kerrottava siis heti suunnittelupäivänä. Henkilökuntamme otti tylyn tiedon vastaan tyynesti. Laadimme pyydetyt suunnitelmat, emmekä jääneet märehtimään lomautusten järjettömyyttä ja sen vakavia seurauksia. Uhrataan asialle lisäajatuksia vasta sitten, kun päätös on varma.

Totesin suunnittelupäivän aluksi, että koulun aloitus on juhlapäivä. Niin se on; on upeaa aloittaa uusi kouluvuosi tässä tärkeässä tehtävässä, lasten ja nuorten kouluttamisessa. Puolustusvoimilla on slogan: "Tee työtä jolla on tarkoitus." Se sopii mainiosti myös opetusalalle. Edessä on taas mielenkiintoinen kouluvuosi iloineen ja ongelmineen.

1 kommentti:

  1. Mahtavaa, että huomasit tiukkojen lomautussuunnitelmahässäköidenkin keskellä pysähtyä ja pysäyttää kaikki "Tänään on juhlapäivä" -ajatuksen äärelle.
    Odotan mielenkiinnolla jatkoa tarinalle!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.