Sivut

Juttuja Seminaarin koululta ja oikeastaan mistä vain

Aloitin tämän blogin kirjoittamisen aikoinaan jo Ojoisten koululla ja jatkoin Seminaarilla. Blogi on ollut pitkään telakalla, kunnes huhtikuussa 2014 into kirjoittamiseen syttyi jälleen. Wanhat jutut löydät sivustolta, uusiakin rupeaa nyt tulemaan.
Seminaarin koulun luomisen yhteydessä kirjoittamani informatiiviset sivut olen poistanut.


Kirjoitan pääasiassa kouluelämään liittyvistä monenlaisista asioista, mutta muutkin asiat kiinnostavat.

Hienoa, jos olet kiinnostunut vierailemaan sivuillani. Palautetta otan mielelläni vastaan sähköpostiini pasi.rangell@hameenlinna.fi

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Back to school!

Taas on saatu koulu käyntiin. Kaksi viikkoa koulua on jo takana ja oppilaat sekä henkilökunta ovat löytäneet työrytminsä huikean hellekesän jälkeen. Kuten viime vuonnakin, ensimmäisenä koulupäivänä satoi välillä rankasti. Se ei tunnelmaa vähentänyt; innokkaat ja hieman jännittyneet uudet ekaluokkalaiset saavat aina hymyn kasvoille. Saisimmepa sen innokkuuden ja koulumyönteisyyden säilymään mahdollisimman pitkään!

Niin, kesä ja loma olivat mahtavia ja tällä kertaa minullakin aika pitkät. Aloitin kesän vieton kahden viikon lomautuksella jo viimeisellä kouluviikolla ja jatkoin siitä vielä viikon lomalla. Sen jälkeen palasin työhön kesäkuun loppuun saakka ja sitten jatkoin heinäkuun lomailua. Kiitos kaupungin lomautuksen, kesä oli todellakin normaalia pidempi. Ei vaan, toivottavasti lomautuksia ei enää tule tämän syksyn opettajien lomautusten jälkeen. Palaan lomautuksiin ja mitä ne aiheuttavat myöhemmässä blogissa.

Koulussa on taas täysi vauhti päällä. Olemme sopineet jatkavamme viime vuonna aloitettuja Kiva-koulu- ja Verso-projekteja. Lisäksi hankimme kokemuksia aloittamastamme yhteisopettajuuskokeilusta. Valkoisen talon toimintaympäristön parantaminen on tänä vuonna tärkeää, haluamme nostaa autismiopetuksemme tasoa entisestään. Linnan kanssa jatkamme kummikoulutoimintaamme viimevuotisen hienon kokemuksen jälkeen. Olemme päättäneet pitää joulujuhlan edellisen vuoden tapaan Hämeen linnassa. Hyviä tapoja, mm. kielenkäytön osalta, haluamme korostaa tänä vuonna. Perusopetuslakiin tulevat muutokset on otettava heti haltuun. Kirjoitan niistäkin myöhemmin lisää.
Siinä vähän raapaisua, minkälaisia asioita meillä on tapetilla tänä vuonna.
Kokonaiskattaukseen olen varsin tyytyväinen. Yhtään suurluokkaa ei enää ole, yleisopetuksen luokat ovat nyt mukavan kokoisia ja luokkatarjontamme kasvoi yhdellä uudella eha-ryhmällä. Ruotsinkielinen opetus on hieman muuttunut laskeneiden oppilasmäärien takia, mutta meillä on valmius palata viimevuotiseen järjestelmään heti oppilasmäärien palautuessa samalle tasolle.
Henkilökunta on hieman muuttunut, mutta porukka näyttää taas erittäin pystyvältä ja motivoituneelta. Joukkue on suurempi kuin viime vuonna. Henkilökunnan määrä nousi tänä vuonna 56 ammattilaiseen. Aika paljon…
Ojoisten koulu on edelleen ehkä kaupungin monipuolisin alakoulu yleisopetuksen ja erityisopetuksen luokkineen sekä suuren henkilökuntansa johdosta. On ollut mukavaa taas aloittaa työt! Toivottavasti myös kotona koetaan koulunkäynnin kesän jälkeen olevan taas mielekästä ja innostavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.